مرکز اندیشه کوثر

دارای مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی مشهد مقدس
مشخصات بلاگ
مرکز اندیشه کوثر

سلام علیکم
لاحول و لا قوه الا بالله
ان شاء الله با عنایت حضرت فاطمه سلام الله علیها، وبلاگ مرکز اندیشه کوثر زیر نظر تشکیلات محبان الزهرا (س) از تاریخ 7 اسفند 1399 مصادف با ولادت امام علی (ع) آغاز به کار می کند. امید است نگاه ویژه آن حضرت شامل حال این تشکیلات گردد و عنایات ایشان هادی و گره گشای راهمان باشد.
پروردگارا ما را برای خودت و برای راهت و برای نظام اسلامی و انقلاب مهدوی تربیت بفرما.
یا علی

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

۶ مطلب در خرداد ۱۴۰۰ ثبت شده است

۱۸ خرداد ۱۴۰۰

الصادقُ الأمین

دوست عزیز لبنانى‌ مان تعریف مى‌کرد از یکى از شاعران جوان لبنانى که چند سال پیش توفیق حضور در محفل نیمه‌ى رمضان شعرا با رهبر انقلاب را پیدا کرده بود پرسیدم چه حس و حالى داشتى؟ شاعر لبنانى گفته بود وقتى براى اولین بار با السید القائد روبه‌رو شدم، تنها عبارتى که به ذهنم خطور کرد این بود: الصادقُ الأمین.

چند روز پیش حضرت آقا در یکی از فرازهای بیاناتشان خطاب به کاندیداها فرمودند: «با مردم باید صادق بود.» الحق و الإنصاف مصداق بارز و تام و تمام عمل به این توصیه، خود حضرت آقاست. میزان صداقت آقا با مردم براى خیلى‌ها قابل فهم نیست. آقا در برابر مردم، خود خودشان هستند؛ حرفى که به آن اعتقاد ندارند را نمى‌زنند؛ کارى که به آن اعتقاد ندارند را نمى‌کنند؛ حتى در کوچکترین امور، دقت دارند که بازیگرى نکنند و جز آنچه که واقعا هستند ننمایند.

فقط یک مثال مى‌زنم که شاید نشنیده باشید. حتماً دیده‌اید که حضرت آقا نکات و محورهایى که مى‌خواهند در سخنرانى بیان کنند را معمولاً روى کاغذى مى‌نویسند و در میان سخنرانى به آن نگاه و مراجعه مى‌کنند. یکى از بزرگواران براى ما تعریف مى‌کردند که چند سال پیش، دست‌اندرکاران ضبط تلویزیونی پیام نوروزى رهبرى به جهت ملاحظات هنری و براى به هم نخوردن کادر تصویر در اثر بالا و پایین شدن سر حضرت آقا موقع نگاه کردن به کاغذ، به ایشان پیشنهاد کرده بودند که مانیتورى در مقابل ایشان قرار دهند و نکات روى کاغذ را عینا به مانیتور منتقل کنند و اصطلاحا با "اتوکیو" کار را پیش ببرند. اما این پیشنهاد با مخالفت قاطع حضرت آقا مواجه شده بود و ایشان قریب به این مضمون فرموده بودند: مردم که نمى‌دانند من دارم از مانیتور استفاده مى‌کنم و گمان مى‌کنند که من بدون مراجعه به یادداشت دارم اینطور مسلّط و پشت سر هم صحبت مى‌کنم؛ و این خلاف صداقت است.

قطعاً این حجم از صداقت و پرهیز از بازیگرى، در دنیاى پر از دروغ و تزویر سیاست معاویه‌ وارى که دنیاطلبان براى خود ساخته‌اند به هیچ وجه قابل درک و تفسیر نیست. این صداقت، انسان را فقط به یاد انبیاء و اولیاء صدّیق الهى مى‌اندازد و با هیچ مثال دیگرى قابل مقایسه نیست. خدا را بابت نعمت رهبر صادق امینی همچون حضرت آقا شاکر باشیم و إن شاء الله در انتخابات هم به صادق‌ترین و امین‌ترین کاندیدا رأى دهیم.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۸ خرداد ۰۰ ، ۱۹:۳۵
مرکز اندیشه کوثر
۱۶ خرداد ۱۴۰۰

شورای نگهبان

صحبتهای دیروز رهبری با عنوان «جفا به برخی کاندیداها که احراز صلاحیت نشدند»، ناظر بر گزارشی (حضور و تابعیت فرزند علی لاریجانی در آمریکا) بود که یکی از دستگاه های امنیتی به شورای نگهبان ارسال کرده بود و در رسانه های غیررسمی دست به دست شد، نه اصل عدم احراز صلاحیت لاریجانی.

متاسفانه صادق آملی لاریجانی که در روز بعد از اعلام صلاحیت ها با بیانیه تند شورای نگهبان را که خود عضوی از آن است به باد انتقاد گرفت با نقل اطلاعات از جلسات شورا در رسانه ها زمینه را برای این بی اخلاقی فراهم کرد تا اصل ماجرای عدم احراز صلاحیت برادرش به خاطر هشت مورد اصلی دیگر پنهان بماند!

تنها دقایقی پس از سخنان رهبری، کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان با دستپاچگی با انتشار یک توییت سخن از «حکم لازم الاتباع رهبری»، «خطای شورای نگهبان» و «رای جدید شورا» به میان آورد!

درحالی که دو روز بعد از اعلام نتایج صلاحیت ها رهبری صریحا در این خصوص موضع گرفته و بر اقدام قانونی شورای نگهبان در بررسی صلاحیت ها تاکید کرده بودند اما این توییت جناب سخنگو فضای هجمه علیه شورای نگهبان و تثبیت ادعای دروغین جریان اصلاحات و برخی اصولگرایانِ همراه با لاریجانی مبنی بر لزوم تایید صلاحیت لاریجانی توسط شورا براساس صحبتهای رهبری را رقم زد.

اما لاریجانی که بازیگر ماهری در صحنه سیاست است طی نامه ای به رهبری تلاش کرد صحبتهای وی را تحریف و مصادره به مطلوب کند! لاریجانی در این نامه رهبری را بابت «تاکید بر رفع ظلم و جفایی که در بررسی صلاحیت وی رخ داده» تحسین کرده و وی را حق طلب خواند!

درحالی که تاکید رهبر انقلاب بر لزوم دلجویی از کاندیدای مذکور به منظور انتشار اطلاعات خلاف واقع درمورد خانواده وی در فضای مجازی بود نه عدم احراز صلاحیت‌‌اش توسط شورای نگهبان!

دراین فضای غبارآلود برخی اصولگرایان نیز با سوار شدن بر این موج، هم به شورای نگهبان تاختند و هم زمینه را برای مظلوم نمایی بیشتر لاریجانی فراهم کردند.

بعنوان مثال عبدالله گنجی مدیرمسئول روزنامه جوان با طعنه به شورا در توییتی نوشت: چرا در بیانیه شورای نگهبان اثری از اعاده حیثیت و جبران خطا نسبت به لاریجانی دیده نمی شود؟!(قریب به مضمون) و یا پرویز امینی تحلیلگر سیاسی اصولگرا ضمن لزوم تغییر ساز و کار انتخابات، مردم سالاری، شفافیت، قواعد حاکم بر انتخابات و پاسخگویی شورای نگهبان را زیرسوال برد و در توییتی دیگر مدعی بی عقلی مذهبی ها در سیاست و حکمرانی شد!

یا زمانی که محسن مهدیان سردبیر خبرگزاری فارس در برنامه ی زنده می آید و به صورت کاملا شفاف از علی لاریجانی دفاع و حمایت می‌کند.

القصه اینکه به زبان ساده باید عرض کنم آقایان زمان پدر خوانده بازی یا پاس کاری قدرت بین اصولگرایان و اصلاح طلبان به سر آمده ، تمام کنید این مسخره بازی را، باور کنید حنای شما دیگر رنگی ندارد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ خرداد ۰۰ ، ۰۷:۵۱
مرکز اندیشه کوثر
۱۵ خرداد ۱۴۰۰

فتنه در ساعت صفر

بوی فتنه‌ای سهمگین به مشام می‌رسد

فاز اول:

فعالان رسانه‌ای طیف‌های مختلف که با تابلوی آرمان‌خواهی، عدالت و... به بهانه "مشارکت پایین"، "عدم مقبولیت و مشروعیت دولت منتخب از سوی اکثریت"، "عدم اقناع افکارعمومی" و "بی‌توجهی به سلایق مختلف" در اعتبار نهاد شورای نگهبان تشکیک می‌کنند و نتایج بررسی صلاحیت‌ها را زیر سوال می‌برند از یک سو،

بیوت مراجع برای صدور حکم حکومتی و تغییر در لیست تایید صلاحیت‌ها و اضافه شدن علی لاریجانی به لیست دست‌بکار شده و فشار می‌آورند از سوی دیگر،

لاریجانی نیز علیرغم انتشار بیانیه قبول عدم احراز صلاحیت، که به این روزها امیدوار است.

فاز دوم:

دقیقا پس از گفتگوی دو ساعته آقای پرویز امینی با علی علیزاده ، حجم تخریب ها علیه سعید جلیلی با عبارت «ثبت نام جلیلی، اولین پاس گل به اصلاحات » به بالاترین میزان در شبکه های اجتماعی رسید؛

تحلیل امینی از ثبت‌نام کاندیداها و صف بندی جناح های سیاسی اما بیشتر معطوف به احساسات درونی وی، آرزوها و حسرت هایش در شکل گیری صحنه انتخابات بود!

بازتاب این صحبتها تاحد بسیاری موجب انشقاق در جبهه انقلاب و شوراندن طرفداران محمدباقر قالیباف و بخشی از پایگاه اجتماعی رئیسی علیه جلیلی شد درحالی که جلیلی با هدف وحدت در گفتمان انقلاب پا به عرصه گذاشت و همچون نخ تسبیح، اجماع و اتحاد نامزدها حول آرمانهای انقلاب را دنبال می کند؛

بخشی از بچه های انقلابی فعال در شبکه های اجتماعی که تعلق خاطری به آقای قالیباف دارند اتفاقا متوجه کنش انتخاباتی سعید جلیلی هستند اما بخش کوچکی از طرفداران رئیس مجلس درکی از وحدت حول گفتمان انقلاب ندارند و متاسفانه دست از تهمت زدن و تخریب برنمیدارند.

باید به این دوستان گفت مرهم رنج شما از عدم حضور جناب قالیباف در صحنه، رأی میلیونی شهروندانی است که وی را برای کرسی نمایندگی مجلس و امور قانونگذاری انتخاب کردند تا ایشان در آن جبهه مشغول خدمت شود و امروز بجای حضور در انتخابات ریاست جمهوری، دِینی که بر گرده اش گذاشته شده را ادا کند و به اعتماد مردم خیانت نکند! که الحق والانصاف همین اقدام را انجام داد.

القصه؛ «تحلیل» و «حقنه کردن نظر شخصی به افکارعمومی و تزریق تشتت و تشویش» دو امر مجزاست؛

از اولی روشنگری حاصل می شود و از دومی فریب.

ان الله یدافع عن الذین آمنوا..

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ خرداد ۰۰ ، ۰۹:۵۲
مرکز اندیشه کوثر
۱۱ خرداد ۱۴۰۰

ژوله ایسم

هر شهروندی حق دارد.

شهروند حق بیان نظر دارد.

شهروند حق اظهار نقد دارد.

شهروند حق انتخاب دارد.

شهروند حق گفتگو و شنیدن دارد.

ژوله یک شهروند است، پس حق دارد.

ژوله حق دارد خاتمی را بغل کند.

ژوله حق دارد برای روحانی تبلیغ کند.

ژوله حق دارد به روحانی رأی دهد.

اما
اما هر شهروندی وظیفه هم دارد.

شهروند وظیفه دارد مسئولیت اجتماعی داشته باشد.

شهروند وظیفه دارد برای انتخاب و طرفداری خود تحقیق کند، ادله داشته باشد.

شهروند باید پاسخگوی تصمیم خود در سطح خود باشد.

ژوله و امثال ژوله کم نیستند...

کسانیکه در سر کار آمدن این دولت یا آن دولت نقش داشته اند، جاده صاف کن جریانات سیاسی بودند، به سهم خود در وضعیت فعلی شریک هستند، اما امروز خود را کنار کشیده اند، کنار مردم نشانده اند و گذشته را طلبکارانه نقد می کنند.

شما خودتان خوب یا بد، بخشی از گذشته هستید...

همه باید به سهم خودمان پاسخگو باشیم نه اینکه زیرکانه کنار بکشیم و ژست انتقادی به خود بگیریم.

ژوله یک مثال بود.

دنبال ژوله ها باشید.

من، شما، آن فرد اثرگذار، صاحب رسانه، تربیون همه و همه مقصودم هستند.

جامعه از من و ژوله تشکیل نمی شود.

جامعه از ما ساخته شده است...

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۱ خرداد ۰۰ ، ۲۱:۵۵
مرکز اندیشه کوثر
۳ خرداد ۱۴۰۰

چطور ممکن است

گفتم: نظرت درباره انتخابات چیست؟ رأی خودت را چگونه انتخاب می کنی؟

گفت: من شرکت نمی کنم!!!

گفتم: چرا؟

گفت: چه فایده ...  اصلا به چه دلیل شرکت کنم؟

گفتم: چطور ممکن است وضعیت خاکت، وطنت و مملکتت برایت بی اهمیت باشد؟

چرا باید حتما دنبال فایده باشیم که این نظام صدها فایده برای ما به ارمغان آورده است.

چطور ممکن است آیات و حجج الهی روی زمین را، یعنی شهدای عزیز، همانهایی که جان شیرین را بدون هیچگونه وعده و وعید دنیایی و به بهای رضایت حق فدای دین و وطن خود کردند و وصیتی جز حراست از دین و وطن و نظام نداشتند را ببینیم و باز حرف از بی تفاوتی بزنیم؟

چطور ممکن است اوضاع ظلم در منطقه خودمان را ببینیم و دم فروبندیم؟

چطور ممکن است شهادت سردارمان را فراموش کنیم؟

چطور ممکن است رشادت های سربازان حریم دین و انسانیت را ببینیم و به عقائد آنها کافر باشیم؟

چطور ممکن است وضعیت امروز فلسطین را ببینیم و ذره ای وجدانمان حتی تکان نخورد؟

چطور غم آن پدر سه فرزند از دست داده را و یا آن مادر افغان دختر از دست داده و یا بدن مطهر آن کودک فلسطینی را آویزان از لبه بولدوزر اسرائیلی و یا آن پدری که پیکر دختر کوچک خود را در آغوش کشیده و وداع آخر را با او می کند و یا ... را ببینیم و ذره ای از خود نپرسیم چرا سراسر جهان اسلام امروز نگاهشان به ایران است و صبرشان را و مقاومتشان را و جهادشان را به گفته خودشان و رهبرانشان آموخته از صبر و مقاومت و جهاد ملت و مردم و شهدای ایران دارند؟

و حرف تو بوی بی تفاوتی می دهد!

به تو بگویم ای عزیز برادرم و یا خواهرم

نمی توانی بی تفاوت بمانی حتی اگر حرفت بی تفاوتی ها و بی معرفتی ها و خیانت ها و رذالت ها و نفاق هایی باشد که در این سال ها دیده ای

که مطمئن باش ان وعدالله حق...

و مطمئن باش به صبح که قریب است...

و مطمئن باش از کشورت و مردمت که دستی بر سر دارند و عاقبت شان «یحبهم و یحبونه» است

و مطمئن باش این خاک است و این مردمند که أذلة علی المؤمنین عالم، هستند و خواهند بود و أعزة علی الکافرین، هستند و خواهد بود

و این نیاز به جهادی دارد که ترس در آن راهی ندارد که فرمود یجاهدون فی سبیل الله و لایخافون لومة لاءم.

پس عزیزم حرفی از نیامدن نزن که اماممان غائب اما ناظر و راهمان طولانی اما نورانی است...

والعاقبة للمتقین

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ خرداد ۰۰ ، ۰۰:۳۳
مرکز اندیشه کوثر
۱ خرداد ۱۴۰۰

تک و پاتک های رقبا

یکی از مهم ترین مولفه های تاثیرگذار بر نتایج انتخابات، گفتمان حاکم بر رقابت های انتخاباتی یا همان زمین بازی انتخابات است.

در حالی که نارضایتی مردم از دولت  روحانی در ماه‌های اخیر شدت زیادی گرفته، آیت الله رییسی به عنوان یکی از دوقطب انتخابات سال 96 و به عنوان رقیب دولت، در کمپین انتخاباتی 1400 دست برتر را نسبت به بقیه رقبا داشته و می‌تواند فعالانه زمین بازی انتخابات ریاست جمهوری را مشخص کند.

این در حالی است که اکثر کسانی که در این انتخابات به عنوان رقیب ایشان پا به عرصه گذاشتند یا از کابینه دولت روحانی هستند و یا ارتباط نزدیکی با دولت در این 8 سال داشته‌اند.

اما آنچه که تا الان در کارزار انتخابات مشاهده شده تقریبا برعکس بوده و آنها در حال دست و پا زدن برای تعریف زمین بازی هستند و ایشان کاملا صبورانه برخورد می‌کند و منتظر جوابیه شورای نگهبان شده است.

به عنوان مثال اگر واکنش ها به اولین صحبت های آقایان رئیسی ولاریجانی را با هم مقایسه کنیم، خواهیم دید که اکثر قریب به اتفاق محافل سیاسی در حال واکنش به نطق آقای لاریجانی هستند و توجهات به آقای رئیسی بسیار کمتر است و این یعنی لاریجانی موفق شده که حداقل در پارتِ اولِ رقابت، زمین بازی را طراحی کند.

اگر دقت کنید بعد از ثبت‌نام او، نامزدهای اصلی جریان اصولگرا هیچ‌کدام نتوانستند بدون واکنش به رفتار او باشند. رفتار لاریجانی طوری بود که گویی یک‌سوی اصلی میدان رقابت اوست و برای تعیین سمت دیگر باید منتظر بود و دید دیگران چه می‌کنند.

او حتی در کلیپ دوم خود مجددا در صدد تعریف زمین بازی جدیدی بود و این بار گفتمان آزادی‌های اجتماعی و مدنی را طرح‌ریزی کرده. زمینی که رقبای او امتیاز خاصی در این‌مورد ندارند. همزمانی این کلیپ با خبر فیلترینگ اینستاگرام توسط یک قاضی نشان می‌دهد که تیم اصلاحات نفوذیهایش را فعال کرده و این بازی کاملا با برنامه طراحی شده بود. البته که با پاتک تیم رئیسی و برخورد قضایی با قاضی متخلف بسیار هوشمندانه آن را خنثی کرد.

با این حال به نظر می‌رسد یکی از علت های مهم انفعال ظاهری تیم رئیسی این است که یا خود را بی رقیب و از پیش برنده می‌دانند یا منتظر همان جوابیه شورای نگهبان هستند.

تیم رسانه ای لاریجانی کارنامهٔ نداشته را به تصویر می کشند و تیم رئیسی فعالیت و واقعیت های حقیقی را چشم پوشی می کنند و این انگاره اگر تغییر نکند شاید باعث غافلگیری آنها شود.

در این بین بهترین کنشگری را سعید جلیلی و ضرغامی داشتند ولی در کمپین سازی و گفتمان‌سازی رسانه‌ای موفقیت خاصی کسب نکردند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱ خرداد ۰۰ ، ۰۰:۰۹
مرکز اندیشه کوثر